Tipul bucătăriei:
Cotlet de miel cu țelină
- serveste 2
- Uşor
Serviți cotlet de miel cu colatura di alici, tarhon și țelină pentru un fel principal ușor, dar impresionant. Colatura di alici este un condiment italian făcut din hamsii sărate fermentate – câteva picături din aceasta adaugă bogăție umami preparatului
Încercați această rețetă de cotlet de miel, apoi verificați cotletele noastre de miel, cotleturile de miel la grătar, cotleturile de miel cu prune și mai multe rețete de miel.
Ce este colatura di alici?
Un condiment italian preparat din hamsii sarate fermentate. Provine din vechea tradiție romană de a învechi peștele înțepător (garums) în butoaie de lemn (terzigni), iar puțin chiar merge un drum lung!
Cum se folosește colatura di alici?
Doar câteva picături în paste sau sosuri oferă o savură profundă și rotunjită.
Unde gasesti colatura di alici?
Cumpărați online la souschef.co.uk
Ingrediente
- morcov 1 mare, decojit și tăiat în bețe de chibrit
- țelină ¼, decojite și tăiate în bețe de chibrit
- lămâie 1, cu coajă și suc (veți avea nevoie de 1 linguriță de coajă și 2 linguri de suc)
- maioneză 2 linguri
- ulei de măsline extra virgin 50 ml, plus suplimentar pentru burniță
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- pătrunjel cu frunze plate 15 g, tocate fin
- colatura di alici 1½ linguriță, plus câteva picături
- cotlet de miel 4 mici (aproximativ 275 g fiecare)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru salata de țelină, amestecați morcovii, țelina, 1 lingură de suc de lămâie și un praf bun de sare și piper negru. Se amestecă bine, se lasă să stea 1 minut, apoi se amestecă prin maioneză. Pus deoparte.
-
Pasul 2
Pentru dressingul de tarhon, amestecați uleiul de măsline, usturoiul, sucul de lămâie rămas, coaja de lămâie, pătrunjelul, tarhonul și ½ linguriță de colatura di alici. Lăsați să stea 10 minute pentru ca aromele să se amestece, apoi bateți din nou chiar înainte de servire.
-
Pasul 3
Ungeți colatura di alici rămasă peste cotleturile de miel, apoi lăsați-le să stea timp de 10 minute pentru a permite să asezoneze carnea. Stropiți cu puțin ulei de măsline, apoi gătiți într-o tigaie la foc iute timp de 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de gradul de preparare preferat.
-
Pasul 4
Serviți cotletele de miel pe un pat de țelină, acoperiți cu un strop de dressing de tarhon și încă câteva picături de colatura di alici.
Informatii nutritionale
- Kcals 746
- Gras 66,8g
- Saturate 19g
- Carbohidrați 6.4g
- Zaharuri 5.2g
- Fibră 5.8g
- Proteină 27g
- Sare 0,7g