Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cremă de vafe de ceai cu compot de cireșe și fructe de pădure

Cremă de vafe de ceai cu compot de cireșe și fructe de pădure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Faceți o combinație de ceai cu cremă și vafe cu vafe gata preparate, un compot rapid de cireșe, căpșuni și zmeură de casă, apoi serviți cu cremă tradițională.


Ingrediente

  • cirese 100g, sapidat
  • dulceata de cirese 50 g
  • căpșune 100 g, tăiate la jumătate
  • zmeura 100 g
  • apa de trandafiri 1 lingurita (optional)
  • ceai Earl Grey 1 linguriță de frunze vrac
  • zahăr pudră 1 lingura
  • vafe dulci gata preparate 2-4 in functie de marime
  • topit unt 1 lingura
  • crema inchegata 2 linguri mari

Metodă

  • Pasul 1

    Pune cireșele într-o tigaie mică cu dulceața și 2 linguri de apă. Se încălzește ușor până când dulceața se topește, apoi se acoperă și se fierbe timp de 2 minute pentru a începe să înmoaie cireșele. Adăugați căpșunile, acoperiți și fierbeți încă un minut. Adăugați zmeura și fierbeți timp de 30 de secunde. Opriți, adăugați apa de trandafiri, dacă folosiți, și lăsați la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul. Măcinați ceaiul Earl Grey cu zahărul pudră folosind un pistil și un mojar. Puneti vafele pe o tava de copt si ungeti blaturile cu jumatate din unt. Presărați peste jumătate din amestecul de ceai și zahăr și puneți la grătar aproximativ 2 minute sau până când devine auriu și crocant. Întoarceți și repetați pe cealaltă parte.

  • Pasul 3

    Împărțiți vafele în două farfurii, puneți cu lingura peste compot și crema încheagată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 458
  • Gras 25.1g
  • Carbohidrați 50,9g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,7g
#Cremă #vafe #ceai #compot #cireșe #și #fructe #pădure
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *