Tipul bucătăriei:
Cremolata de piersici
- serveste 6
- Uşor
Acesta este un fel de mâncare simplu și minunat de pulpă de fructe congelată, zdrobită, care se servește cu frișcă neîndulcită. Nu este nevoie să adaugi zahăr (cu excepția cazului în care fructele nu sunt coapte), nu ai nevoie de echipament elegant și, dacă omiți crema, nu există grăsime.
Ingrediente
- piersici 10 ultra coapte, stricate si feliate
- zahăr 1 lingura (optional)
- frișcă oală de 142 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune piersicile într-un castron mare. Gustă-le pentru dulceață și presară puțin zahăr dacă crezi că au nevoie de puțin în plus. Zdrobiți fructele până la o pulpă cu o furculiță sau un zdrobitor de cartofi.
-
Pasul 2
Pune vasul în congelator timp de 45 de minute, apoi scoate-l, amestecă și zdrobește din nou fructele. Puneți bolul la congelator timp de 20 de minute o dată, repetând amestecarea și zdrobirea, până când fructele zdrobite arată și se simt ca șerbet, ceea ce va dura aproximativ 1 până la 1 oră și jumătate.
-
Pasul 3
Bateți ușor smântâna. Scoateți cremolata în boluri, acoperiți cu frișcă.
Informatii nutritionale
- Kcals 151
- Gras 9.7g
- Saturate 5.8g
- Carbohidrați 14.6g
- Fibră 2.8g
- Proteină 2.3g
- Sare 0,02g