Tipul bucătăriei:
Creveți Kung Pao
- servește 2
- Uşor
Această rețetă de creveți Kung Pao este un prajit foarte scăzut de calorii și se servește într-un sos de casă cu tăiței sau orez. Boabele de piper Szechuan și fulgii de ardei iute adaugă niște condimente creveților, în timp ce nucile de caju adaugă o textură crocantă vasului
Ingrediente
- ulei de arahide
- nuci caju 2 linguri
- creveti mari, curati, decojiti 150g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- fulgi de chilli 1/2 linguriță
- Boabe de piper Szechuan 1/4 linguriță, zdrobită
- ceapa verde 4, tocat
SOS
- sos de soia 2 linguri
- otet de orez 1 lingură
- zahăr pudră 1 linguriță
- faina de porumb 1 linguriță
- taitei sau orez a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă sau wok și gătiți caju până devin aurii. Scoateți din tigaie, apoi adăugați creveții și amestecați-le până se roz, aproximativ 2-3 minute.
-
Pasul 2
Scoateți creveții, apoi adăugați usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, piperul szechuan și ceapa de primăvară și amestecați-le pentru câteva minute.
-
Pasul 3
Se amestecă treptat ingredientele sosului în făină de porumb și se adaugă 100 ml apă. Puneți creveții și cajuii înapoi în tigaie. Se amestecă totul împreună, apoi se adaugă sosul și se aruncă până se îngroașă. Se servește cu tăiței sau orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 235
- Gras 12.9g
- Saturează 2.5g
- Carbohidrați 11.7g
- Zaharuri 5.9g
- Fibră 1.6g
- Proteină 17.3g
- Sare 2.5g