Tipul bucătăriei:
Creveți pil pil
- servește 2 ca starter
- Uşor
Creveți plinuți într-un ulei delicios de usturoi și picant – această rețetă ușoară este perfectă pentru distracție. Nu uitați de pâinea crustă pentru a curăța toate aceste sucuri minunate
Faceți această rețetă pil pil de creveți pentru un aperitiv simplu sau principal, apoi consultați linguine cu creveți, prăjiți sănătoși cu creveți, paella cu creveți și chorizo și mai multe rețete de creveți.
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 4 linguri
- creveți cruzi decojiti pachet de 180 g
- usturoi 4 cuișoare, tăiate subțiri
- boia dulce afumată 2 lingurite
- fulgi de ardei iute uscat 1 lingura
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- lămâie ½, tăiat pentru servire
- pâine crustă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu și gătește creveții și usturoiul timp de 3 minute până când creveții au devenit roz. Adăugați boia de ardei, fulgii de ardei iute și un praf bun de sare și gătiți încă un minut. Se ia de pe foc si se presara peste patrunjel.
-
Pasul 2
Serviți cu felii de lămâie și pâine pentru curățarea uleiului.
Informatii nutritionale
- Kcals 262
- Gras 22.9g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 1.7g
- Zaharuri 0,6g
- Fibră 2g
- Proteină 11.1g
- Sare 1g