Tipul bucătăriei:

Creveți prăjiți vietnamezi cu condimente Cajun

Creveți prăjiți Viet-Cajun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Comunitatea vietnameză din Houston, Texas, și-a creat propria răsucire pe un fiert de raci, prăjindu-i într-un amestec de condimente cajun și vietnameze. Am înlocuit creveții cu creveți


Ingrediente

  • creveți rege coajați 300g
  • ulei vegetal 2 lingurițe
  • unt 125g
  • usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate mărunt
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • boia afumată 2 lingurițe
  • oregano uscat 1 linguriță
  • granule de usturoi ½ linguriță
  • piper roșu ½ linguriță
  • tei 1-2, suc
  • sos de pește 1-2 linguri
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ
  • bagheta a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Aruncați creveții într-un castron cu uleiul vegetal și puțin condiment și încălziți o tigaie mare până când este fierbinte. Includeți creveții și gătiți timp de 2-3 minute sau până când sunt aprinse la margini.

  • Pasul 2

    Reduceți focul la mediu și adăugați untul. Odată spumată, adăugați usturoiul și ghimbirul, și gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați condimentele și gătiți un minut, amestecând. Fierbeți câteva minute până când creveții sunt fierți, apoi adăugați sucul de lămâie și sosul de pește după gust. Includeți într-un vas de servit și amestecați prin coriandru. Serviți cu o baghetă pentru a șterge sucurile cu unt, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 642
  • Gras 56,5g
  • Saturează 33.1g
  • Carbohidrați 3g
  • Zaharuri 1.2g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 29.2g
  • Sare 3.5g
.
#Creveți #prăjiți #VietCajun
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast