Tipul bucătăriei:
Creveți prăjiți Viet-Cajun
- servește 2
- Uşor
Comunitatea vietnameză din Houston, Texas, și-a creat propria răsucire pe un fiert de raci, prăjindu-i într-un amestec de condimente cajun și vietnameze. Am înlocuit creveții cu creveți
Ingrediente
- creveți rege coajați 300g
- ulei vegetal 2 lingurițe
- unt 125g
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate mărunt
- chimen măcinat 1 linguriță
- boia afumată 2 lingurițe
- oregano uscat 1 linguriță
- granule de usturoi ½ linguriță
- piper roșu ½ linguriță
- tei 1-2, suc
- sos de pește 1-2 linguri
- coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ
- bagheta a servi
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați creveții într-un castron cu uleiul vegetal și puțin condiment și încălziți o tigaie mare până când este fierbinte. Includeți creveții și gătiți timp de 2-3 minute sau până când sunt aprinse la margini.
-
Pasul 2
Reduceți focul la mediu și adăugați untul. Odată spumată, adăugați usturoiul și ghimbirul, și gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați condimentele și gătiți un minut, amestecând. Fierbeți câteva minute până când creveții sunt fierți, apoi adăugați sucul de lămâie și sosul de pește după gust. Includeți într-un vas de servit și amestecați prin coriandru. Serviți cu o baghetă pentru a șterge sucurile cu unt, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 642
- Gras 56,5g
- Saturează 33.1g
- Carbohidrați 3g
- Zaharuri 1.2g
- Fibră 2.4g
- Proteină 29.2g
- Sare 3.5g