Tipul bucătăriei:
Creveți tigru cu usturoi, ardei iute și lămâie
- servește 2 ca starter
- Uşor
Cumpărând creveți tigru foarte buni, cu coajă, este un starter impresionant, care poate fi pregătit în ultimul moment, fără agitație și pregătire minimă. Arata demn de restaurant cand sunt servite cu ardei iute, usturoi si lamaie carbonizata pentru arome mediteraneene clasice
Încercați această rețetă de creveți tigru cu usturoi, ardei iute și lămâie, apoi consultați vol-au-vents de creveți, cocktail de creveți și avocado și mai multe rețete de creveți.
Ingrediente
- ulei de masline 50 ml, plus un strop
- creveți tigru 4 mari, nedecojite
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- ardei iute roșu ½, feliat
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
- aluat sau bagheta 1-2 felii, tăiate în unghi
- lămâie ½
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mare și se gătesc creveții timp de 1 minut și 30 de secunde pe o parte, apoi se răstoarnă. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și gătiți încă 1 minut și 30 de secunde.
-
Pasul 2
Se ia cratita de pe foc, se condimenteaza cu sare si se adauga patrunjelul. Pâinea prăjită cu puțin ulei într-o tigaie separată. Adăugați jumătate de lămâie în tigaie, cu partea tăiată în jos, și gătiți până când pâinea este foarte aurie și lămâia ușor carbonizată. Stoarceți lămâia carbonizată peste creveți și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 459
- Gras 26.7g
- Saturate 3.9g
- Carbohidrați 32.3g
- Zaharuri 1.8g
- Fibră 2.3g
- Proteină 21.3g
- Sare 1.5g