Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de curry cu conopida si cartofi

Curry de conopidă și cartofi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-3
  • Uşor

Încercați acest curry vegetal parfumat pentru o masă reconfortantă la mijlocul săptămânii, gata în 30 de minute. Amplifică-l cu orez basmati sau pâine naan


Faceți acest curry de conopidă și cartofi, apoi consultați mai multe rețete vegetariene de curry, cum ar fi curry-ul nostru ușor de spanac, năut și cartofi.

Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • cartofi 450 g, decojite și tăiate în cuburi de 2 cm
  • ceapă ½, decojite si tocate
  • usturoi 3 cuișoare, decojite și tăiate grosier
  • ghimbir Bucata de 4 cm, curatata si tocata
  • ulei de arahide
  • conopidă 1, rupt în buchete mici
  • semințe de chimen 1 lingura
  • coriandru 1 lingurita generoasa
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • curcumă 1 lingura
  • piper roșu ¾ linguriță
  • ardei iute verzi 3, însămânțați și tăiați în sferturi
  • rosii 3 mari, tocate

A SERVI

  • coriandru ½ buchet mic, tocat
  • iaurt natural
  • orez basmati alb și/sau pâine naan

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește o tigaie cu apă clocotită și se fierbe cartofii până când sunt aproape fragezi, aproximativ 5 minute, apoi se scurg bine. În timp ce se gătește, puneți ceapa, usturoiul și ghimbirul într-un recipient îngust cu 2 cm de apă și folosiți un blender cu bețișoare pentru a amesteca până la omogenizare (sau mixați într-un robot de bucătărie mic). Punem 6 linguri de ulei intr-o tigaie grea, incalzim, adaugam cartofii si prajim pana devin aurii. Scoateți și lăsați deoparte. Prăjiți conopida până devine aurie. îndepărtați și lăsați deoparte. Puneți chimenul în tigaie, gătiți timp de 30 de secunde, adăugați amestecul de ceapă și fierbeți 4-5 minute. Adăugați condimentele rămase, ardeii iute și roșiile, gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați cartofii și conopida cu 500 ml apă. Gatiti 4 minute. Se presara cu coriandru si se serveste cu iaurt si orez sau naans.

Informatii nutritionale

  • Kcals 446
  • Gras 25.1g
  • Carbohidrați 37.7g
  • Fibră 10.6g
  • Proteină 12.2g
  • Sare 0,1g
#Curry #conopidă #și #cartofi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *