Tipul bucătăriei:
Curry de pui și caju
- servește 4 persoane
- Uşor
O rețetă ușor de gluten fără curry de pui, care vă condimentează mesele de la jumătatea săptămânii. Nucile de caju adaugă o textură delicioasă cremoasă și cu nuci. Finalizați cu niște frunze proaspete de coriandru și bucurați-vă!
Încercați acest curry cremos de pui și caju, apoi verificați korma de pui, unt de pui, curry de caju din Sri Lanka și mai multe rețete de curry de pui.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei vegetal
- semințe de muștar negru 1 linguriță
- ceapa 2, înjumătățit și tocat
- ghimbir ras fin pentru a face 2 linguri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ardei iute 1-2, feliate
- chimen măcinat 2 lingurițe
- coriandru 1 linguriță
- turmeric măcinat 2 lingurițe
- fileuri de coapsa de pui fara piele 8, sferturi
- lapte de nucă de cocos 400g tablă
- nuci caju 4 linguri îngrămădite, înmuiate în apă clocotită timp de 10 minute
- coriandru câteva frunze, de servit
- orez basmati fiert a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie. Adăugați semințele de muștar și gătiți-le câteva minute până când încep să iasă. Adăugați ceapa și un praf bun de sare și prăjiți până se înmoaie. Adăugați ghimbirul, usturoiul, ardeii iute și restul de condimente și gătiți câteva minute. Se amestecă puiul și se răstoarnă condimentele și ceapa timp de câteva minute până când sunt opace.
-
Pasul 2
Se amestecă laptele de cocos și cajuele scurse într-un blender sau robot de bucătărie. Se toarnă în tigaie cu puiul. Se fierbe timp de 30-40 de minute până se îngroașă, apoi se amestecă coriandrul și se servește cu orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 534
- Gras 38.1g
- Saturează 19.3g
- Carbohidrați 14.1g
- Zaharuri 6.5g
- Fibră 2.9g
- Proteină 32.1g
- Sare 0,2g