Tipul bucătăriei:

Rețetă Thai Curry Green Chicken Curry

Curry tailandez de pui verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Curryul thailandez verde este un clasic asiatic și foarte popular în Marea Britanie. Această versiune folosește pui și vă arată cum să faceți pasta de curry de la zero. Super proaspătă, parfumată și plină de aromă, această rețetă este o masă perfectă pentru 2 persoane


Încercați acest curry de pui verde thailandez, apoi verificați curry-ul nostru roșu thailandez, fidea de pui curry galben thailandez și curry verde thailandez vegan.

Ingrediente

  • lapte de nucă de cocos 200 ml
  • Sos de pește thailandez 1 linguriță
  • zahăr de palmier ½ linguriță
  • stoc de legume sau pui 200ml, (dacă preferați un sos mai cremos folosiți 400ml lapte de cocos în loc)
  • piept de pui fără piele 2, cubulete
  • fasole verde fină o mână, tăiată
  • vinete de mazăre o mână (opțional)
  • frunze de coriandru a servi
  • orez a servi
  • Frunze de busuioc thailandez sau pene de tei a servi (opțional)

pasta de curry

  • frunze de tei 4, tocat mărunt
  • coriandru buchet mare, tocat mărunt
  • ghimbir curățate și tocate mărunt pentru a face 1 lingură
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • lemongrass 4 tulpini, frunzele exterioare tăiate și tocate mărunt
  • ardei iute tailandezi verzi 3-4, însămânțate și tocate mărunt
  • șalote 2, curățate și tocate mărunt
  • pasta de creveti 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Adăugați toate ingredientele din pasta de curry, unul câte unul, într-un mortar și pistil și bateți-le într-o pastă groasă (sau bateți într-un robot de bucătărie).

  • Pasul 2

    Puneți laptele de cocos într-o cratiță suficient de mare pentru a lua toate ingredientele și încălziți până începe să fiarbă.

  • Pasul 3

    Adăugați pasta de curry verde și, amestecând ușor, continuați să încălziți timp de cinci minute sau până când pasta este gătită.

  • Pasul 4

    Adăugați sosul de pește, zahărul și supa.

  • Pasul 5

    Aduceți totul la foc mic, apoi adăugați puiul și, câteva minute mai târziu, legumele.

  • Pasul 6

    Continuați să încălziți până când puiul și legumele sunt fierte. Imprastiați cu frunze de coriandru și serviți cu orez, busuioc proaspăt thai și bucăți de tei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 374
  • Gras 20g
  • Carbohidrați 13.4g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 35,5g
  • Sare 1.5g
.
#Curry #tailandez #pui #verde
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast