Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de cuscus cu legume condimentate

Cuscus de legume condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Cușcușul este o bază excelentă pentru un fel principal vegetarian rapid și ușor pentru doi. Doar adăugați ardei, morcovi și năut pentru o cină ușoară după lucru. Orice resturi pot fi luate la serviciu pentru prânz a doua zi


Ingrediente

  • cuscus 100 g
  • ulei de masline
  • morcovi 2, decojite și tocate
  • eşalotă 2, decojite și tăiate în sferturi
  • ras-el-hanout sau scortisoara sau chimen macinat 1 lingura
  • ardei roșu 1, cuburi
  • roșii feliate 1 conserve
  • naut 1 conserve
  • coriandru ½ pachet, tocat grosier
  • iaurt cu conținut scăzut de grăsimi 1 cada mica (optional)
  • harissa a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți cușcușul.

  • Pasul 2

    Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie adâncă, se adaugă morcovii și șalota și se prăjesc scurt. Adăugați ras-el-hanout și ardeiul și prăjiți timp de un minut până când condimentele încep să miroasă parfumat.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile, aduceți la fiert, puneți un capac pe tigaie și gătiți timp de 20 de minute sau până când legumele sunt fragede – adăugați un strop de apă dacă pare prea uscat. Asezoneaza bine. se amestecă năutul și se încălzește, apoi se amestecă coriandru. Pune cu lingura peste cuscus si serveste cu iaurt si harissa daca vrei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 423
  • Gras 11.9g
  • Saturate 1g
  • Carbohidrați 64,7g
  • Fibră 10.5g
  • Proteină 16.1g
  • Sare 1.17g
#Cuscus #legume #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *