Tipul bucătăriei:
Cuscus merguez condimentat
- serveste 4
- Puțin efort
Această cină în stil marocan pentru patru cușcuș merguez condimentat nu numai că are un gust delicios, dar costă sub 3 lire sterline de persoană. De asemenea, este gata în doar 30 de minute, făcându-l perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- ulei de masline
- mezeluri merguez 8
- ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat subțire
- ardei roșu 1, tăiat în bucăți
- dovlecei 2 mici, tăiate în jumătate pe lungime și feliate
- rosii 2, tocat grosier
- supă de pui
- pasta de harissa 2 linguri
- cuscus 200 g
- patrunjel sau coriandru o mână de frunze
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare și se gătesc cârnații până devin aurii peste tot. Scoateți din tigaie, apoi adăugați ceapa și ardeiul și prăjiți până devin moi și translucide.
-
Pasul 2
Adăugați dovleceii și roșiile și gătiți câteva minute, apoi adăugați 300 ml supă de pui și pasta de harissa. Tăiați cârnații în bucăți pe diagonală și adăugați-i înapoi în tigaie. Se condimentează și se fierbe totul timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Între timp, puneți cușcușul într-un castron și turnați peste suficient supă de pui pentru a ajunge la 1 cm deasupra cușcușului. Se acopera cu folie alimentara si se lasa 10 minute.
-
Pasul 4
Serviți cușcușul în boluri cu tocană merguez și presărați cu ierburi.
Informatii nutritionale
- Kcals 551
- Gras 29.8g
- Saturate 11.5g
- Carbohidrați 37.9g
- Fibră 4.1g
- Proteină 31g
- Sare 2.2g