Tipul bucătăriei:
Dovlecei, feta și pătrunjel
- serveste 2
- Uşor
Cel mai bun mod de a folosi dovlecelul rămas. Amestecate cu feta, nuci de pin și pătrunjel pot fi făcute în chiftețe sau mini burgeri ușor și rapid de gătit. Bun pentru o masă la mijlocul săptămânii pentru doi sau ca prânz copios pentru unul. Se serveste cu frunze verzi si o bucata de lamaie.
Ingrediente
- dovleac fiert 300 g, piure grosier
- feta ½ pachet, mărunțit grosier
- pătrunjel o mână, tocată
- nuci de pin 1 lingură, prăjită (unele supermarketuri le vând gata prăjite)
- făină pentru curățare de praf, orice tip va face
- ulei de masline
- felii de lămâie a servi
- iaurt natural chestia grecească este cea mai cremoasă, de servit
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă dovleceii, feta, pătrunjelul și nucile de pin și se condimentează bine. Se modelează 2 chifteluțe și se pudrează cu făină. Se da la rece 20-30 de minute. Încinge puțin ulei într-o tigaie antiaderentă și prăjește chiftelele timp de 10 minute, întorcându-le cu grijă o dată, până devin aurii. Serviți cu felii de lămâie și iaurt natural în parte și o salată verde, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 472
- Carbohidrați 18.9g
- Proteină 18.5g
- Gras 36.4g
- Sare 4.05g
- Fibră 2.6g
#Dovlecei #feta #și #pătrunjel