Skip to content

Tipul bucătăriei:

8294

Dovlecei, feta și pătrunjel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Cel mai bun mod de a folosi dovlecelul rămas. Amestecate cu feta, nuci de pin și pătrunjel pot fi făcute în chiftețe sau mini burgeri ușor și rapid de gătit. Bun pentru o masă la mijlocul săptămânii pentru doi sau ca prânz copios pentru unul. Se serveste cu frunze verzi si o bucata de lamaie.


Ingrediente

  • dovleac fiert 300 g, piure grosier
  • feta ½ pachet, mărunțit grosier
  • pătrunjel o mână, tocată
  • nuci de pin 1 lingură, prăjită (unele supermarketuri le vând gata prăjite)
  • făină pentru curățare de praf, orice tip va face
  • ulei de masline
  • felii de lămâie a servi
  • iaurt natural chestia grecească este cea mai cremoasă, de servit
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă dovleceii, feta, pătrunjelul și nucile de pin și se condimentează bine. Se modelează 2 chifteluțe și se pudrează cu făină. Se da la rece 20-30 de minute. Încinge puțin ulei într-o tigaie antiaderentă și prăjește chiftelele timp de 10 minute, întorcându-le cu grijă o dată, până devin aurii. Serviți cu felii de lămâie și iaurt natural în parte și o salată verde, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 472
  • Carbohidrați 18.9g
  • Proteină 18.5g
  • Gras 36.4g
  • Sare 4.05g
  • Fibră 2.6g
#Dovlecei #feta #și #pătrunjel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *