Tipul bucătăriei:
Dovlecei, unt brun și gnocchi cu busuioc
- serveste 2
- Uşor
Inspirat de o piccata, acest sos de lămâie și unt este făcut și mai bine cu adaos de busuioc aromat. Funcționează bine cu paste, precum și cu gnocchi și este la fel de grozav cu ricotta în loc de pecorino dacă vrei să-l păstrezi vegetarian
Publicat:
Faceți această rețetă de gnocchi cu dovlecei de sezon, apoi consultați gnocchi de casă, gnocchi cu ciuperci, gnocchi sănătoși și mai multe rețete de gnocchi.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingura
- dovlecel 1, tăiate și tăiate cubulețe
- Gnocchi 250 g
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- capere 2 linguri, scurse
- fulgi de ardei iute uscat un praf (optional)
- lămâie ½, suc
- unt sărat 2 linguri
- busuioc un buchet mic, frunze rupte
- ricotta sarata sau pecorino ras fin, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul într-o tigaie largă la foc mediu-înalt și prăjește dovleceii până devin aurii și moale. Între timp, gătiți gnocchi într-o oală cu apă clocotită cu sare timp de 2-3 minute sau până când încep să plutească la suprafață. Scurgeți, rezervând aproximativ 150 ml de apă de gătit.
-
Pasul 2
În timp ce se gătesc gnocchi, adăugați usturoiul, caperele și fulgii de ardei iute (dacă folosiți) în dovlecei și sfârâieți timp de 1 minut până când începe să devină crocant. Adăugați sucul de lămâie și amestecați, răzuind orice bucăți de pe fundul cratiței. Adaugă untul și sfârâie timp de 30 de secunde până miroase a nuci. Adăugați gnocchi gătiți și suficientă apă de gătit pentru a crea un sos lucios care îmbracă gnocchi. Se amestecă cea mai mare parte din busuioc și se lasă să se ofilească câteva secunde, apoi se împarte în bolurile încălzite. Se serveste deasupra cu busuioc ramas si cu o raza fina de branza.
Informatii nutritionale
- Kcals 377
- Gras 19g
- Saturate 9.1g
- Carbohidrați 43.2g
- Zaharuri 1.9g
- Fibră 3.4g
- Proteină 6.7g
- Sare 2.8g