Skip to content

Tipul bucătăriei:

Fâșii de gorgonzola-mămăligă cu ciuperci madeira

Fâșii de gorgonzola-mămăligă cu ciuperci madeira

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Panele de gorgonzola sunt mâncarea perfectă pentru petrecerea familiei. O parte rapidă, brânză, gata în mai puțin de 20 de minute, aceste felii sunt servite cu ciuperci madeira și crème fraîche.


Ingrediente

  • supa de legume sau pui
  • mămăligă 250 g
  • unt sărat 50 g
  • parmezan 50 g, plus extra pentru servire
  • gorgonzola 125 g, maruntit
  • ulei de masline
  • catei de usturoi 3, zdrobit
  • eşalotă 3, tocate fin
  • ciuperci amestecate sau sălbatice, 4 pumni mari
  • madeira 4 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • crème fraîche a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Aduceți 1 litru de bulion la fiert într-o cratiță mare. Intre timp tapetam o tava de 30×20cm cu hartie de copt. În timp ce amestecați apa, puneți mămăliga într-un jet constant. Coborâți focul să nu stropească prea mult, apoi gătiți, amestecând, timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă 25 g unt, parmezanul și multe condimente până se topesc. Îndoiți gorgonzola, apoi răzuiți în tavă și întindeți uniform. Răciți la frigider timp de 2 ore sau până la o zi.

  • Pasul 3

    Tăiați mămăliga felii și ungeți ambele părți cu ulei de măsline. Încinge o tigaie antiaderentă. Adăugați usturoiul, eșalota și untul rămas în tigaie și prăjiți până se înmoaie. Se varsa ciupercile si se mareste focul, se prajesc pana devin aurii si orice lichid care provine de la ciuperci a disparut. Adăugați 200 ml de bulion, madeira și cea mai mare parte din pătrunjel, condimentați și lăsați să bule câteva minute.

  • Pasul 4

    Între timp, prăjiți felii de mămăligă pe ambele părți până devin aurii și se încălzesc – dați-le la cuptorul mic pentru a se menține cald cât timp terminați restul. Împărțiți felii în farfurii, puneți peste ciuperci o lingură de crème fraîche, dacă doriți, și o împrăștiere de parmezan și pătrunjel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 524
  • Gras 25.1g
  • Carbohidrați 51.9g
  • Fibră 3g
  • Proteină 16.9g
  • Sare 1.4g
#Fâșii #gorgonzolamămăligă #ciuperci #madeira
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *