Tipul bucătăriei:
Fasole verde cu usturoi confit și dressing tahini
- servește 4 ca o parte
- Puțin efort
Această rețetă de fasole verde cu usturoi confit și sos de tahini face o parte rapidă și ușoară de legume, care este departe de a fi plictisitoare
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- usturoi 6 cuișoare, nedecojite
- ulei de masline
- fasole verde 400 g, tăiate
- ulei de susan
- seminte de susan albe sau negre prajite
- tahini 3 linguri
- iaurt grecesc 2 linguri
- lămâie ½, suc
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cățeii de usturoi în cea mai mică tigaie și acoperiți cu ulei de măsline până se scufundă. Se pune la foc mic și se fierbe timp de 15 minute sau până când un cuțit trece ușor prin cuișoare. Scoateți și lăsați să se răcească.
-
Pasul 2
Scoateți coaja de usturoi și aruncați-o. Pune cuișoarele înmuiate într-un robot de bucătărie mic sau într-un mojar, adaugă tahini, iaurtul și sucul de lămâie, asezonează și amestecă sau bat cu un pistil până se omogenizează. Adăugați un strop de apă pentru a obține o consistență de stropire.
-
Pasul 3
Se fierbe sau se fierbe fasolea verde până se înmoaie, aproximativ 4-6 minute. Scurgeți și amestecați cu 1 linguriță de ulei de susan, 1 linguriță de semințe de susan și puțină sare și piper.
-
Pasul 4
Puneți pe un platou, stropiți cu dressingul de tahini și încă câteva semințe pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 200
- Gras 15.1g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 5.8g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 6.1g
- Proteină 7.1g
- Sare 0,1g