Tipul bucătăriei:
Feta, baby kale și fattoush de sfeclă
- serveste 4
- Puțin efort
Acest fattoush cu feta, varză și sfeclă roșie este vegetarian, ușor și gata în mai puțin de 30 de minute. În plus, are sub 500 de calorii. Folosiți un amestec de culori de sfeclă roșie dacă doriți
Ingrediente
- pâine pitta 1
- ulei de masline
- seminte de nigella 1 lingura
- pui de varză 30 g
- varză 50 g, tulpini groase aruncate
- vac-pac sfeclă roșie fiartă 400 g, tăiate în bucăți
- ceapa verde 4, feliate
- mărar un buchet mic, tocat grosier
- feta Pachet de 200 g, mărunțit grosier
- lămâie 1, suc
- ulei de măsline extra virgin 4 linguri
- Miere 2 lingurite
- seminte de nigella 1 lingura
- sumac 1/2 linguriță
- scorțișoară măcinată o ciupitura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Unge pâinea pitta pe ambele părți cu 1 linguriță ulei și stropește semințele de nigella. Coacem la cuptor pentru 10 minute, intorcand pe jumatate, pana cand
cu adevărat auriu și crocant. -
Pasul 2
Bateți ingredientele pentru dressing cu puțină sare și piper. Peste un platou de salata se imprastie varza, varza, sfecla rosie, ceapa primavara, mararul si feta.
-
Pasul 3
Când pitta este suficient de rece pentru a fi manipulată, rupeți-le în bucăți și împrăștiați peste salată, apoi stropiți peste dressing și folosiți-vă mâinile pentru a amesteca, asigurându-vă că toate frunzele sunt acoperite în dressing.
Informatii nutritionale
- Kcals 380
- Gras 23g
- Saturate 8.6g
- Carbohidrați 27.3g
- Fibră 3.5g
- Proteină 14.2g
- Sare 2.4g