Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de fondue cu brânză și mac afumat

Fondue de mac și brânză afumată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Cea mai indulgenta reteta de macaroane cu branza. Făcut cu brânză afumată și gruyère, este ușor, sățios și delicios. Face din belșug pentru o masă copioasă și ușoară la mijlocul săptămânii


Ingrediente

  • tortiglioni sau alte paste tubulare 250 g
  • usturoi 1 cuișoare, tăiat la jumătate
  • vin alb sec 350 ml
  • suc de lămâie o strângere
  • brânză afumată 300g, ras
  • gruyère 300g, ras
  • faina de porumb 2 lingurite
  • crusta de paine si salata verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se fierb pastele până se înmoaie, apoi se scurg. Frecați o oală de gătit puțin adânc, rezistentă la cuptor, cu partea tăiată a usturoiului peste tot.

  • Pasul 2

    Adăugați vinul și zeama de lămâie în oală și aduceți la fiert, apoi adăugați brânzeturile și amestecați până se topesc.

  • Pasul 3

    Se amestecă făina de porumb cu 2 linguri de apă, se amestecă în brânză și se fierbe timp de câteva minute, amestecând până se omogenizează.

  • Pasul 4

    Se amestecă pastele apoi se strecoară sub un grătar încins până devin aurii și clocotesc. Mănâncă imediat cu pâinea și salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 514
  • Gras 29.9g
  • Carbohidrați 23.7g
  • Proteină 28.7g
  • Sare 2.5g
#Fondue #mac #și #brânză #afumată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *