Skip to content

Tipul bucătăriei:

15254

frigarui halloumi cu patrunjel si salsa de lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face cam 30-35
  • Uşor

Aceasta este gustarea vegetariană perfectă pentru a o servi cu băuturi și cocktail-uri. Halloumi-ul este minunat cu gustul concentrat al lămâilor conservate. Ia înainte făcând salsa dimineața.


Ingrediente

  • halloumi 2 blocuri de 250g, scurse
  • ulei de masline 4 linguri
  • frigarui de lemn 32
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • măsline negre 15, fără sâmburi și tocate mărunt
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • capere mici 1 linguriță, clătită
  • lămâi mici conservate 2, coaja tocata sau coaja a 2 lamai
  • otet de vin rosu 2 lingurite
  • ceapa rosie 1 mic, tăiat mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    pasul 1

    Pune toate ingredientele pentru salsa într-un castron mic, asezonează și amestecă bine. Tăiați fiecare bloc de halloumi în 8 felii egale. Tăiați fiecare felie în jumătate, astfel încât să obțineți 32 de bucăți.

  • Pasul 2

    pasul 2

    Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare. Rumeniți halloumi pe ambele părți, scurgeți-l pe un prosop de hârtie apoi împingeți o frigărui, astfel încât să arate ca o acadea. Va trebui să le faceți în loturi, adăugând puțin ulei pe măsură ce mergeți. Se serveste cald sau la temperatura camerei cu salsa.

#frigarui #halloumi #patrunjel #salsa #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *