Tipul bucătăriei:
frigarui halloumi cu patrunjel si salsa de lamaie
- face cam 30-35
- Uşor
Aceasta este gustarea vegetariană perfectă pentru a o servi cu băuturi și cocktail-uri. Halloumi-ul este minunat cu gustul concentrat al lămâilor conservate. Ia înainte făcând salsa dimineața.
Ingrediente
- halloumi 2 blocuri de 250g, scurse
- ulei de masline 4 linguri
- frigarui de lemn 32
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- măsline negre 15, fără sâmburi și tocate mărunt
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- capere mici 1 linguriță, clătită
- lămâi mici conservate 2, coaja tocata sau coaja a 2 lamai
- otet de vin rosu 2 lingurite
- ceapa rosie 1 mic, tăiat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
pasul 1
Pune toate ingredientele pentru salsa într-un castron mic, asezonează și amestecă bine. Tăiați fiecare bloc de halloumi în 8 felii egale. Tăiați fiecare felie în jumătate, astfel încât să obțineți 32 de bucăți.
-
Pasul 2
pasul 2
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare. Rumeniți halloumi pe ambele părți, scurgeți-l pe un prosop de hârtie apoi împingeți o frigărui, astfel încât să arate ca o acadea. Va trebui să le faceți în loturi, adăugând puțin ulei pe măsură ce mergeți. Se serveste cald sau la temperatura camerei cu salsa.