Tipul bucătăriei:
Friptură de cafea cu unt de coriandru de lămâie
- servește 2
- Uşor
Împachetând un adevărat pumn de aromă, această friptură la modă este garantată pentru a vă schimba viața. Delicioasa noastră rețetă de copertă din decembrie 2016 pentru friptura de oțel T este foarte rapidă și ușor de realizat, dar adevărata provocare este să încerci să nu scape, deoarece discurile cu unt de herby se topesc încet în carnea cu infuzie de cafea …
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- friptură de os T în vârstă uscată 700-750g
- ulei vegetal sau de rapiță
FRAGĂ uscată
- fulgi de ardei iute aleppo 1 lingură
- zaț de cafea espresso 2 linguri
- zahar brun 1 lingură
- paprika 1 lingură
- chimen măcinat 1 linguriță
- oregano uscat 1 linguriță
- granule de usturoi 1 linguriță
- fulgi de sare de mare 2 lingurițe
UNT
- coriandru tocat mărunt pentru a face 2 linguri
- unt sărat 50g, înmuiat
- lămâie 1, zestat
Metodă
-
Pasul 1
Îndepărtați friptura cu hârtie de bucătărie și frecați 1 lingură de ulei în friptură. Se amestecă ingredientele uscate de frecare împreună cu o măcinare bună de piper negru și se freacă în friptură. Se lasă la marinat timp de 2 ore, scoțând din frigider după 11/ 2 ore până la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Se amestecă ingredientele din unt împreună cu unele condimente, apoi se înfășoară într-o formă de cârnați în folie de film și se răcește.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Încălziți o tigaie pentru grătar sau o tigaie grea rezistentă la cuptor la fierbinte pe plită, aceasta va dura aproximativ 5 minute, așa că aveți răbdare, va începe să fumeze ușor când este gata.
-
Pasul 4
Atingeți friptura pentru a îndepărta excesul de frecare, stropiți cu puțin mai mult ulei și tăiați partea grasă a fripturii timp de câteva minute pentru a reda, ținându-l la capăt cu clește. Apoi, fierbeți timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până când este carbonizată și are o crustă bună.
-
Pasul 5
Transferați tava la cuptor timp de 6-8 minute pentru mediu rar. Temperatura internă de pe partea cea mai groasă a cărnii din os trebuie să ajungă la 60C, apoi se lasă să se odihnească, neacoperit, timp de 10 minute. Tăiați untul răcit în discuri și serviți deasupra fripturii odihnite.
Informatii nutritionale
- Kcals 914
- Gras 71.4g
- Saturează 33.4g
- Carbohidrați 3.9g
- Zaharuri 3.7g
- Fibră 1.6g
- Proteină 63.2g
- Sare 2.5g