Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

24986

Galette de sunca, spanac si oua

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această clătită cu șuncă, spanac și hrișcă cu ou este ușor de făcut, cu conținut scăzut de calorii și fără gluten, ceea ce o face perfectă pentru o masă la mijlocul săptămânii


Încercați această galette de hrișcă, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi și mai multe rețete de clătite.

*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • făină de hrișcă 75 g
  • ouă 5, 1 bătut
  • lapte degresat 60 ml
  • spanac 200 g
  • crème fraîche cu conținut scăzut de grăsimi 2 linguri
  • pulverizați ulei de măsline
  • sunca afumata taiata subtire (nu pane) 4 felii, rupte grosier
  • salată verde a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti faina intr-un bol cu ​​un praf de sare. Faceți o fântână și adăugați oul bătut și laptele. Adăugați 125 ml apă și amestecați până la omogenizare. (Va fi un aluat destul de subțire.) Acoperiți cu folie alimentară și odihniți-vă timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se ofilește spanacul în cuptorul cu microunde sau se toarnă peste un ibric cu apă clocotită și se scurge bine. Se toacă grosier spanacul ofilit, se amestecă cu crème fraîche și se condimentează.

  • Pasul 3

    Se incinge un spray de ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Puneți ¼ din aluat și răsuciți tigaia pentru a face o crêpe subțire care acoperă baza cratiței. Spargeți ouăle rămase, pe rând, într-o sită pentru a îndepărta excesul de albuș. Când părțile laterale ale clătitei încep să se întărească, adăugați un ou. Adăugați un capac sau o foaie de copt în tavă și lăsați 2 minute pentru ca albul să înceapă să devină opac. Se adauga o lingura de spanac si cateva bucatele de sunca. Se lasă la fiert până se întărește albușul, dar gălbenușul este încă curgător, iar dedesubt galeta este aurie.

  • Pasul 4

    Îndoiți părțile laterale ale clătitei pentru a acoperi albusul, dar nu și gălbenușul, făcând o galette pătrată. Glisați pe o farfurie încălzită și repetați cu aluatul rămas, spanac, șuncă și ouăle strecurate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 209
  • Gras 9.5g
  • Saturate 3.2g
  • Carbohidrați 12.7g
  • Zaharuri 1.6g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 17.2g
  • Sare 0,9g
.
#Galette #sunca #spanac #oua
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *