Tipul bucătăriei:
Gammon la grătar cu spanac cremos și ciuperci
- servește 2
- Uşor
Gammon merită mult mai mult decât ananasul. Încercați-l cu un sos bogat de spanac și ciuperci, plus un ou prăjit deasupra pentru o măsură bună
Ingrediente
- ulei de masline pentru prajit
- șalote rotunde 2, feliate
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ciuperci de castane 150g, feliate mărunt
- copil spanac 200g, tocat
- Muștar englezesc 2 lingurițe
- crème fraîche 3 linguri
- fripturi de gammon 2
- ouă 2
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și gătiți șalota timp de 3-4 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți 1 minut, apoi adăugați ciupercile și gătiți timp de 8-10 minute sau până când devin aurii și se evaporă cea mai mare parte a lichidului lor. Se amestecă spanacul și se gătește până când tocmai s-a ofilit, apoi se amestecă muștarul și crème fraîche și se spală totul împreună.
-
Pasul 2
Periați fripturile de gammon cu ulei, apoi condimentați. Încălziți o tigaie la foc mare și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este gătită.
-
Pasul 3
Prăjește ouăle în puțin ulei într-o tigaie separată.
-
Pasul 4
Puneți spanacul și ciupercile pe farfurii și acoperiți cu gammonul și un ou prăjit.
Informatii nutritionale
- Kcals 836
- Gras 62.7g
- Saturează 25.8g
- Carbohidrați 4.1g
- Zaharuri 3.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 62.7g
- Sare 6.9g