Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta simpla de gnocchi cu dovlecei si rucola

Gnocchi cu dovleac, amaretti si rucola

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Amaretti poate părea un plus ciudat la un fel de mâncare savuroasă, dar în această rețetă de gnocchi cu dovleac, amaretti și rucola, crocantul subtil și dulce funcționează cu adevărat. Este vegetarian și gata în doar 30 de minute – perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii


Ingrediente

  • dovleac (cântărit după decojire)
  • frișcă 150 ml
  • nucşoară un grătar
  • ulei de masline
  • unt 1 lingura
  • ceapă 1 mic, tocat fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • Gnocchi 400 g
  • parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetală) rasă pentru a face 1 lingură
  • biscuiti amaretti 3
  • rachetă 2 pumni
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți dovleceii într-un bol care se poate găti cu microunde cu 3 linguri de apă. Acoperiți cu folie alimentară, străpungeți o dată, apoi puneți la microunde la foc mare timp de 12-15 minute până când se înmoaie cu adevărat. Puneți dovleacul (plus orice apă) într-un robot de bucătărie mic sau într-un blender (sau folosiți un blender) cu smântână și asezonați. Răziți peste puțină nucșoară proaspătă, apoi amestecați până la un sos omogen.

  • Pasul 2

    Între timp, într-o tigaie se pune 1 linguriță de ulei cu untul, ceapa și usturoiul și se fierbe ușor la foc mic până se înmoaie, dar nu se colorează.

  • Pasul 3

    Aduceți la fiert o tigaie mare cu apă cu sare. Puneți gnocchi în tigaie odată ce au fiert și gătiți timp de 3-4 minute până se înmoaie.

  • Pasul 4

    Adăugați sosul de dovlecei în tigaia de ceapă cu parmezanul ras și încălziți ușor împreună.

  • Pasul 5

    Când gnocchi sunt gata, scurgeți rezervând un polonic de apă de gătit. Puneți gnocchi direct în sos și amestecați pentru a se îmbrăca – dacă sosul este puțin gros adăugați un strop de apă de gătit. Împărțiți gnocchi în 2 boluri puțin adânci și prăbușiți peste biscuiții amaretti. Se amestecă rucola cu 1 linguriță de ulei de măsline și sucul de lămâie și se adaugă fiecare bol cu ​​o mână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 700
  • Gras 37.2g
  • Saturate 22g
  • Carbohidrați 75,9g
  • Fibră 6.3g
  • Proteină 12.2g
  • Sare 1.8g
#Gnocchi #dovleac #amaretti #rucola
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *