Skip to content

Tipul bucătăriei:

lemoncello granita

Granita de limoncello

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Aveți nevoie doar de trei ingrediente pentru a face acest desert inteligent pentru cina și vă puteți pregăti din timp pentru un divertisment ușor


Pregătiți această graniță răcoritoare de limoncello, apoi verificați plăcinta noastră cu bezea limoncello, syllabub de limoncello, tarta limoncello și limoncello de casă.

Fă-ți propriul limoncello de casă folosind rețeta noastră pas cu pas.

Ingrediente

  • zahăr tos auriu 125 g
  • lămâi 2, suc pentru a face 50 ml
  • Lichior de limoncello 125 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune zahărul tos într-o tigaie cu 500 ml apă rece. Se aduce la fierbere, amestecând de câteva ori până când zahărul s-a dizolvat apoi se lasă să fiarbă 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amestecă sucul de lămâie și limoncello.

  • Pasul 2

    Se toarnă într-un vas larg și puțin adânc și se congelează timp de 1 oră până când încep să se formeze cristale de gheață. Scoateți din congelator și răzuiți bucățile congelate înapoi în amestec.

  • Pasul 3

    Reveniți la congelator și repetați la fiecare 30 de minute până când granita este înghețată, cu o textură pufoasă, cristalină.

  • Pasul 4

    Se pune în vase și se servește imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 137
  • Carbohidrați 28.8g
  • Sare 0,01g
#Granita #limoncello
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *