Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de înghețată de cafea

Înghețată de cafea vietnameză fără churn

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 1 litru
  • Uşor

Cardamomul și scorțișoara adaugă o margine parfumată acestei înghețate de lapte condensat rapid, inspirată de cafeaua cu gheață în stil vietnamez


În Vietnam, cafeaua este servită în multe feluri, de la cà phê den (cafea neagră foarte puternică), la cà phê đá (cafea neagră răcoritoare) și cà phê sữa đá (cafea înghețată servită cu lapte condensat pentru a adăuga o margine dulce și cremoasă ). Ne-am inspirat din acesta din urmă pentru a crea un desert estival cu o lovitură de cofeină.

Ingrediente

  • granule de cafea instant 2 linguri
  • păstăi de cardamom 6, împărțit pentru a împărți
  • bat de scortisoara 1, rupt în 1/2
  • crema dubla 600 ml
  • lapte condensat 1/2 x 397g cutie

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă cafeaua instant, păstăile de cardamom și scorțișoara cu 50 ml de apă tocmai fiartă într-un castron mic, se acoperă și se lasă la infuzat 2 ore.

  • Pasul 2

    Se toarnă smântâna dublă și laptele condensat într-un castron mare și se strecoară în amestecul de cafea infuzat, aruncând condimentele.

  • Pasul 3

    Folosiți un tel electric pentru a bate totul împreună până când amestecul este gros și consistența cremei coagulate. Se răscolește într-un recipient, apoi se congelează peste noapte până se solidifică.

  • Pasul 4

    Scoateți înghețata în boluri mici pentru a le servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 257
  • Gras 24.2g
  • Saturează 15g
  • Carbohidrați 8.2g
  • Zaharuri 8.2g
  • Proteină 1.8g
  • Sare 0,1g
.
#Înghețată #cafea #vietnameză #fără #churn
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast