Tipul bucătăriei:
Înghețată de cafea vietnameză fără churn
- face 1 litru
- Uşor
Cardamomul și scorțișoara adaugă o margine parfumată acestei înghețate de lapte condensat rapid, inspirată de cafeaua cu gheață în stil vietnamez
În Vietnam, cafeaua este servită în multe feluri, de la cà phê den (cafea neagră foarte puternică), la cà phê đá (cafea neagră răcoritoare) și cà phê sữa đá (cafea înghețată servită cu lapte condensat pentru a adăuga o margine dulce și cremoasă ). Ne-am inspirat din acesta din urmă pentru a crea un desert estival cu o lovitură de cofeină.
Ingrediente
- granule de cafea instant 2 linguri
- păstăi de cardamom 6, împărțit pentru a împărți
- bat de scortisoara 1, rupt în 1/2
- crema dubla 600 ml
- lapte condensat 1/2 x 397g cutie
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă cafeaua instant, păstăile de cardamom și scorțișoara cu 50 ml de apă tocmai fiartă într-un castron mic, se acoperă și se lasă la infuzat 2 ore.
-
Pasul 2
Se toarnă smântâna dublă și laptele condensat într-un castron mare și se strecoară în amestecul de cafea infuzat, aruncând condimentele.
-
Pasul 3
Folosiți un tel electric pentru a bate totul împreună până când amestecul este gros și consistența cremei coagulate. Se răscolește într-un recipient, apoi se congelează peste noapte până se solidifică.
-
Pasul 4
Scoateți înghețata în boluri mici pentru a le servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 257
- Gras 24.2g
- Saturează 15g
- Carbohidrați 8.2g
- Zaharuri 8.2g
- Proteină 1.8g
- Sare 0,1g