Tipul bucătăriei:
Katsu rapid de pui
- serveste 4
- Uşor
Katsu este un favorit ferm pentru oricine iubește mâncarea japoneză. Această versiune elimină procesul de pesmet și folosește o pastă gata preparată, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi pe masă în 30 de minute – perfectă pentru mijlocul săptămânii
Ingrediente
- ghimbir bucata de 7 cm
- zahăr tos auriu 1 lingura
- orez vin Oțet 3 linguri
- Fasole verde 170 g
- pasta de curry katsu 6 linguri
- lapte de nucă de cocos 400 ml
- pui fiert pane 300 g
- orez gatit 250 g
- ardei iute roșu 1, a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Curățați și tăiați ghimbirul în bețișoare de chibrit. Turnați într-un castron mic cu zahărul tos și oțetul de vin de orez și lăsați la murat.
-
Pasul 2
Prăjiți 4 linguri de pastă katsu într-o tigaie până când se parfumează, apoi puneți laptele de cocos. Se fierbe timp de 10 minute până se îngroașă.
-
Pasul 3
Pune puiul pane pe o tava de copt si da la cuptor pentru 10-15 minute pana devine crocant. Albește un pachet de fasole fine în apă clocotită cu sare timp de 2 minute și se scurge.
-
Pasul 4
Se varsa in sos si se toarna peste puiul crocant. Serviți orezul, ghimbirul și ardeiul iute.