Tipul bucătăriei:
Kofte de miel cu sfeclă tahini de sfeclă roșie
- servește 3
- Uşor
Aceste cafenele menta cu mușchi de sfeclă cu nuci nu conțin gluten și vin cu puțin peste 300 de calorii – o idee de cină rapidă și ușoară pentru trei persoane
Încercați aceste kofte de miel, apoi verificați chiftelele noastre clasice turcești și mai multe rețete de chiftele.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- hummus a servi
- salată verde a servi
KOFTE
- carne tocată de miel slab 300g
- ceapa rosie 1/2, ras
- mentă tocat pentru a face 2 linguri
- fulgi de chilli 1/2 linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță
- lămâie 1, zestrat și suc
SLAW DE SFECLĂ
- tahini 2 linguri
- iaurt fără grăsimi 1 lingură
- sfeclă 1 mare, decojit și tăiat în bețișoare
- țelină 1/2 (aproximativ 150g), decojite și tăiate în bețișoare
- varza rosie 150g, mărunțit fin
Metodă
-
Pasul 1
Pentru kofte, amestecați totul împreună cu jumătate din sucul de lămâie și toată coaja și ceva condiment. Răcorește în timp ce faci slaw.
-
Pasul 2
Se amestecă tahini și iaurtul cu restul de suc de lămâie. Includeți sfecla roșie, țelina și varza într-un castron, apoi turnați peste sos și condimentați. Aruncați bine, astfel încât toate legumele să fie acoperite.
-
Pasul 3
Formați amestecul de kofte în 12 ovale mici și puneți-le la grătar pe o tavă de copt căptușită cu folie timp de 10 minute, până la gătit, întorcându-se la jumătatea drumului. Serviți cu salată, hummus și salată verde, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 325
- Gras 19.9g
- Saturează 7.1g
- Carbohidrați 8.6g
- Zaharuri 7.5g
- Fibră 6.8g
- Proteină 24.4g
- Sare 0,4g