Tipul bucătăriei:
Kofte de miel cu varză roșie dulce-acrișoară
- serveste 4
- Uşor
Cu o lovitură de ardei iute și o varză roșie delicioasă, dulce și acrișoară, aceste kofte de miel reprezintă o masă rapidă, ușoară și ieftină la mijlocul săptămânii, pe care toată lumea o va iubi.
Ingrediente
- tocată de miel 500 g
- ou 1, bătut
- firimituri de pâine o mână
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- ceapa rosie 1, ras
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- chimen măcinat ½ linguriță
- cuișoare 2, pământ
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- pitta sau pâine plate a servi
- iaurt grecesc a servi
varză
- otet de vin rosu 3 linguri
- zahăr tos auriu 2 linguri
- varza rosie ½, mărunțit
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face varza dulce-acrișoară, puneți oțetul și zahărul într-o tigaie mică și încălziți până se dizolvă zahărul. Se amestecă cu varza și multe condimente și se lasă deoparte 20 de minute, amestecând la fiecare 5 minute.
-
Pasul 2
Pentru a face koftes, puneți restul ingredientelor (cu excepția pitta și iaurtul) într-un bol și amestecați bine cu mâinile. formați 12 bile și strângeți-le pe capătul frigaruilor (înmuiați-le pe cele de lemn în apă timp de 20 de minute mai întâi, ca să nu se ardă), pentru a face forme de torpile grase (dacă nu aveți frigărui doar grătar fără). Prăjiți aproximativ 10 minute, întorcându-le până se rumenesc și sunt fierte. Serviți cu varză, pâine pitta și iaurt grecesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 352
- Carbohidrați 18.5g
- Proteină 28.1g
- Gras 18.9g
- Sare 0,43g
- Fibră 2.8g