Tipul bucătăriei:
Legume murate ușor
- serveste 8
- Uşor
Cea mai bună rețetă de legume murate. Am folosit praz, morcovi, ridichi și fenicul, este ușor să păstrezi legumele crocante și totul într-un lichid de braconat acidulat, se face rapid și simplu.
Ingrediente
- fenicul 1 bec mic, tăiat în jumătate și feliat subțire
- morcovi pui 150 g, spălat
- pui de praz 100 g, tăiate și tăiate la jumătate
- ridichi 150 g, tăiate și tăiate la jumătate
- pătrunjel cu frunze plate o mână de frunze de servit
lichid de decapare
- vin alb 200 ml
- ulei de măsline ușor 100 ml
- oțet de cidru 200 ml
- foi de dafin 3
- semințe de fenicul 1 lingura
- boabe de piper 4
- zahăr tos auriu 2 linguri
- sare 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se fierb toate legumele cu excepția ridichilor timp de 3 minute, apoi se răcesc în apă cu gheață și se scurg.
-
Pasul 2
Aduceți ingredientele lichide de murat la fiert și turnați peste legume. Se lasa sa se raceasca complet in lichid si se lasa pana la nevoie.
Informatii nutritionale
- Kcals 82
- Carbohidrați 2.3g
- Proteină 0,8g
- Gras 5.6g
- Sare 0,9g
- Fibră 2.1g
#Legume #murate #ușor