Tipul bucătăriei:
Linguine cu creveți afumat de boia
- servește 2
- Uşor
Aceste paste calde și picante din fructe de mare sunt foarte rapide și ușor de făcut. Venind la puțin sub 500 de calorii pe porție, este, de asemenea, o idee excelentă de masă scăzută la jumătatea săptămânii
Ingrediente
- linguine 150g
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ulei de masline
- fulgi de chilli un ciupit bun
- boia afumată 1/4 linguriță
- creveți curățați 200g
- lămâie 1/2, suc
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti lingina in apa clocotita cu sare pana cand se inmoaie. Se scurge, păstrând o cană din apa de gătit.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți usturoiul ușor în 2 linguri de ulei de măsline timp de 3 minute. Adăugați fulgii de ardei iute și boiaua și amestecați un minut, apoi dați creveții. Gatiti 2-3 minute pana cand sunt roz si tocmai au fiert.
-
Pasul 3
Adăugați sucul de lămâie, linguina scursă și câteva linguri de apă de gătit pentru paste. Condimentați și aruncați totul împreună, apoi amestecați pătrunjelul și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 483
- Gras 13.2g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 60,7g
- Zaharuri 2g
- Fibră 4.7g
- Proteină 28.2g
- Sare 0,6g