Tipul bucătăriei:
Linguine cu fondue de praz
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de linguine cu fondue de praz este vegetariană, rapidă și ușor de făcut, dar se simte cu adevărat reconfortantă
Preparați acest linguine cu fondue de praz, apoi verificați și carbonara noastră de praz și lasagna cu praz și crab.
Ingrediente
- praz 4 părți mari, albe și verde pal, mărunțite
- unt 50 g
- vin alb 60 ml
- crème fraîche 6 linguri
- linguine 400 g
- parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetală) așchii pentru vârf
- lămâie ½
Metodă
-
Pasul 1
Punem prazul cu jumatate din unt intr-o tigaie si topim untul in jurul prazului. Adăugați untul rămas și vinul alb și gătiți foarte ușor timp de 5 minute. Adăugați crème fraîche și gătiți încă 15 minute sau până când prazul este moale. Asezoneaza bine.
-
Pasul 2
Se fierb pastele și se amestecă cu fondue de praz, se împart în 4 boluri și se adaugă o mână de așchii de parmezan și o stoarcere de suc de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 668
- Gras 38.6g
- Saturate 23.7g
- Carbohidrați 59.2g
- Fibră 4.7g
- Proteină 16.2g
- Sare 0,4g
#Linguine #fondue #praz