Tipul bucătăriei:
Linguine cu pesto de rucola proaspăt
- serveste 4
- Uşor
Rețeta perfectă pentru a profita la maximum de frunze de rucola proaspete, piperate, pentru un prânz rapid și ușor, dar sofisticat. Pesto-ul pe care îl faci să-l folosești în această rețetă funcționează foarte bine și întins pe bruschetta sau pe ciuperci de câmp la grătar. Fă-l vegetal folosind o versiune vegetariană de pecorino sau parmezan.
Ingrediente
- rachetă 100 g, spălate
- usturoi 1 cuișoare
- nuci de pin 25 g
- ulei de măsline extra virgin 4 linguri
- pecorino sau alternativă vegetariană 25 g, ras
- linguine 400 g
Metodă
-
Pasul 1
Puneti rucola, usturoiul si nucile de pin intr-un robot de bucatarie si savurati, adaugand uleiul de masline pe masura ce mergeti (adaugati ulei in plus daca preferati o textura mai subtire). Se amestecă pecorino și se condimentează.
-
Pasul 2
Gătiți linguine conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-l, rezervând 2 linguri de lichid de gătit. Amestecați pesto, pastele și lichidul împreună și serviți cu pecorino suplimentar, dacă doriți.