Tipul bucătăriei:
Macrana puttanesca cu orzo
- servește 2
- Uşor
Această cină de macrou colorată, cu conținut scăzut de calorii, necesită file de macrou, un sos de puttanesca rapid și paste orzo și totul este gata în 20 de minute
Faceți această puttanesca de macrou cu orzo, apoi încercați salata noastră de macrou afumat, curry de macrou, file de macrou la grătar și mai multe rețete de macrou.
Ingrediente
- ulei de masline ½ lingură, plus 1 linguriță
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- hamsii 2, tocat mărunt
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- roșii feliate 400g tablă
- măsline negre 8, fără sâmburi și înjumătățit
- capere 2 lingurițe
- patrunjel cu frunze plate ½ buchet mic, tocat mărunt
- orzo 100g
- file de macrou 2
- rachetă o mână, de servit
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți ½ lingură de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți usturoiul, hamsia și fulgii de ardei iute timp de 2 minute până când parfumul și hamsia s-au dizolvat. Adăugați roșiile și fierbeți-le timp de 8-10 minute sau până se îngroașă și sosă, apoi amestecați măslinele, caperele și pătrunjelul. Sezon.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți orzo până la dente, urmând instrucțiunile ambalajului. Se scurge bine.
-
Pasul 3
Periați 1 linguriță de ulei peste fileurile de macrou și condimentați. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mare până când este foarte fierbinte, apoi coaceți macroul, cu pielea în jos, timp de 3-4 minute până când fileurile încep să se îndoaie în lateral și să se elibereze din fundul tigaiei. Se rotește cu o felie de pește și se fierbe încă 2-3 minute până când peștele este auriu și gătit.
-
Pasul 4
Puneți orzo pe farfurii, acoperiți cu fileurile de macrou și sosul puttanesca și serviți cu niște rachete pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 540
- Gras 26.9g
- Saturează 5.2g
- Carbohidrați 47.3g
- Zaharuri 8.3g
- Fibră 4.5g
- Proteină 24.9g
- Sare 1.3g