Tipul bucătăriei:
Martini foarte murdar
- serveste 1
- Uşor
Această răsucire a unui martini murdar vine de la restaurantul Crouch End, Kalimera. Încorporează arome de măsline Kalamata cu piper Florina prăjit și cimbru
Încercați acest martini foarte murdar, apoi verificați clasicul nostru martini murdar, martini cu fructul pasiunii, martini espresso și multe altele reteta de martinies.
Originile Kalimera Martini foarte murdare
Această rețetă a fost creată de prietenul nostru și barmanul incredibil de talentat Sotiris Sakkas și s-a născut din ideea de a face o băutură cu măslinele Kalamata din plantația de măslini a familiei Télémaque din Laconia, Grecia. Subliniem aromele grecești prin infuzarea în băutură cu piper Florina prăjit și cimbru. Această rețetă vine de la restaurantul Crouch End, Kalimera
Ingrediente
- ardei Florina prajit sau ardei rosu prajit 1 felie
- măsline kalamata fără sâmburi și tăiate felii pentru a face 1 linguriță, plus 2 măsline întregi cu sâmburi
- cimbru 2 crengute
- vodcă 50 ml
- Lillet Blanc 25 ml
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeiul, măslinele și o crenguță de cimbru într-un shaker, amestecați ingredientele și adăugați vodca și Lillet Blanc. Se agită, apoi se umple shakerul cu gheață și se agită energic de două ori, apoi se strecoară fin și se toarnă într-un pahar de martini.
-
Pasul 2
Puneți măslinele Kalamata întregi pe un baton de cocktail și folosiți-l pentru a orni băutura împreună cu crenguța de cimbru rămasă.