Tipul bucătăriei:
– midii Nduja
- servește 2
- Uşor
Ridicați un castron de midii cu nduja și cu aroma ușoară de anason a semințelor de fenicul
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- fenicul 1 bec mic, feliat subțire
- usturoi 1 cuișor, feliat subțire
- semințe de fenicul ½ linguriță, ușor zdrobită
- ‘nduja 50g, (vezi notele de mai jos)
- vin alb 150ml
- midii 1 kg, curățat
- coriandru ½ o grămadă mică, tocată
- aluat prăjit a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și gătiți feniculul timp de 10 minute până când este caramelizat și moale. Se amestecă usturoiul și se gătește 1 minut înainte de a adăuga semințele de fenicul și ‘nduja și se rupe cu partea din spate a unei linguri. Se toarnă vinul alb, se adaugă midiile și se amestecă foarte bine. Puneți un capac și gătiți timp de 5 minute, agitând tigaia până când toate midiile s-au deschis (aruncați toate cele care rămân închise). Se amestecă foarte bine, se adaugă coriandrul și se amestecă din nou, apoi se servește cu aluatul acru.
Informatii nutritionale
- Kcals 394
- Gras 21.4g
- Saturează 6.1g
- Carbohidrați 8.4g
- Zaharuri 2.8g
- Fibră 3.6g
- Proteină 28.2g
- Sare 2.5g
#midii #Nduja