Tipul bucătăriei:
Miel cu salată moale de ierburi și sos de mentă
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de restul de miel servind cu un sos de mentă proaspăt într-o salată de vară zingy
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline
- miel fript rămase 300g sau fripturi de picior de miel 2 (aproximativ 300g)
- iaurt grecesc 200g
- otet de vin rosu 1 lingură
- usturoi ½ un cuișor, zdrobit
- nasturel bebelus Geanta de 60g
- mărar o grămadă mică, ruptă
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, frunzele rupte
- pâine crustă a servi, (opțional)
ÎMBRĂCĂMÂNT SOS DE MENTĂ
- ulei de masline 2 linguri
- otet de vin rosu 2 linguri
- zahăr pudră 1 lingură
- mentă o grămadă mică, frunzele îndepărtate și tocate mărunt
- șalotă 1, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjiți mielul rămas timp de 3-4 minute sau până când este crocant și încălzit. Dacă folosiți fripturi de picior de miel, gătiți la foc mare timp de 2-3 minute pe fiecare parte, apoi stați pe o farfurie, acoperită cu folie, timp de 10 minute. Felie.
-
Pasul 2
Se amestecă iaurtul cu oțetul de vin roșu, usturoiul și condimentul din abundență, apoi se pune lingura peste un platou mare.
-
Pasul 3
Pentru dressing, amestecați împreună toate ingredientele. Aruncați mielul cu năsturelul și ierburile și puțin din pansament, într-un castron, apoi înclinați-l pe platou și picurați mai mult din pansament. Serviți cu pâine crustă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 324
- Gras 19.8g
- Saturează 5.7g
- Carbohidrați 9.6g
- Zaharuri 9.2g
- Fibră 1g
- Proteină 26.3g
- Sare 0,3g