Tipul bucătăriei:
Mini budinci de fructe de pasiune
- face 4
- Uşor
Aceste mini budinci drăguțe, dar sofisticate, sunt simbolul dulce-acru. Sunt rapide și ușor de făcut și pot fi făcute chiar și în cuptorul cu microunde!
Ingrediente
- fructul pasiunii 2, înjumătățit
- unt 100g, plus extra pentru matrițe
- zahăr tos auriu 100g
- lămâie 1, zestat
- ouă 2
- făină auto-crescătoare 100g
- inghetata sau inghetata a servi
SIROP
- fructul pasiunii 4, înjumătățit
- zahăr pudră 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Pentru a face siropul, scoateți pulpa și semințele din cele 4 fructe ale pasiunii într-o tigaie mică, adăugați 2 linguri de zahăr tos și 2 linguri de apă și fierbeți până se înmoaie.
-
Pasul 2
Unt 4 × 150ml forme de budincă metalică. Pentru a face budincile, scoateți pulpa din 2 fructe ale pasiunii, apoi împingeți-o printr-o sită și aruncați semințele rămase. Se amestecă untul, 100g zahăr și coaja de lămâie într-un robot de bucătărie până când devin palide și pufoase. Se amestecă pe rând ouăle urmate de pulpa cernută a fructului pasiunii. Adăugați făina și pulsați până se încorporează într-un amestec neted.
-
Pasul 3
Împărțiți între forme și așezați-le într-o cutie mică de prăjire. Se toarnă apă dintr-un ceainic în tavă pentru a ajunge la 1cm din moduri. Acoperiți întreaga cutie cu o foaie de folie și dați-o la cuptor.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când o frigăruie înfiptă în mijlocul budincilor iese curată.
-
Pasul 5
Întoarceți și puneți siropul peste linguriță. Se servește cu înghețată sau smântână.
Informatii nutritionale
- Kcals 460
- Gras 23.3g
- Saturează 13.8g
- Carbohidrați 55.3g
- Zaharuri 36,5g
- Fibră 2g
- Proteină 6.4g
- Sare 08g