Tipul bucătăriei:
Mini frittate de chorizo și roșii
- face 12
- Uşor
Aceste tartine ușoare pot fi făcute înainte, apoi reîncălzite într-un cuptor cald pentru a le servi. Chorizo, roșiile și ouăle sunt o combinație clasică spaniolă care funcționează atât de bine împreună
Ingrediente
- ouă 4
- crema dubla 75 ml
- făină simplă 2 linguri
- frunze de cimbru 1 lingura, tocat
- parmezan ras fin pentru a face 4 linguri
- chorizo feliat 50 g, tocat
- roșii fard de soare sau semi-uscate 50 g, tocat
- fulgi de parmezan și crenguțe mici de cimbru a orna
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge cu unt generos o tartă antiaderentă cu 12 găuri sau o formă pentru mini-brioșe.
-
Pasul 2
Se amestecă ouăle, smântâna și făina. Adăugați cimbrul tocat, parmezanul ras, chorizo, roșiile roșii și asezonați.
-
Pasul 3
Împărțiți amestecul în mod egal între orificiile formei și gătiți-l la cuptor timp de 12 minute până când se fixează și devine auriu.
-
Pasul 4
Se lasa la racit aproximativ 3 minute inainte de a se scoate din tava. Se ornează cu un fulg de parmezan și o crenguță mică de cimbru.