Tipul bucătăriei:
Momente de topire a lămâii
- face 12
- Uşor
O rețetă absolut clasică de biscuiți. Ușoare, sfărâmicioase și catifelate, aceste momente de topire cu lămâie (completate cu umplutură de mascarpone) sunt greu de învins
Ingrediente
- unt nesarat 175 g
- zahăr pudră înmuiat 40 g, cernute
- lămâi 2, coaja rasa
- făină simplă 150g, cernute
- faina de porumb 40 g, cernute
- mascarpone 2 linguri rotunjite
- caș de lămâie 2 linguri rotunjite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetează o tavă solidă cu pergament de copt.
-
Pasul 2
Cremă untul și zahărul pudră cu un tel electric până când sunt omogene și palide. Adăugați coaja rasă de la 1 1/2 lămâi. Adăugați făina simplă și făina de porumb și amestecați bine – amestecul va deveni destul de moale.
-
Pasul 3
Împărțiți-le în 24 de bile de mărime egală și depărtați bine pe tava de copt. De asemenea, puteți extrage amestecul pentru un finisaj mai decorativ, așa cum este în imagine, dreapta.
-
Pasul 4
Aplatizați puțin fiecare biscuit cu vârful degetelor. Scufundați o furculiță în apă rece și apoi apăsați-o ușor în fiecare biscuit. Coaceți aproximativ 12-14 minute până când auriu pal. se răcește pe tava de copt.
-
Pasul 5
Amestecați coaja de lămâie rămasă, mascarpone și lemon curd. Sandwich momentele de topire împreună cu mascarpone de lămâie. Nu le ține mai mult de câteva ore sau se vor udă.
Informatii nutritionale
- Kcals 198
- Gras 14.1g
- Saturate 8.8g
- Carbohidrați 17.3g
- Fibră 0,4g
- Proteină 1.4g
- Sare 0,02g