Tipul bucătăriei:
Morcovi, chimen și feta cu iaurt de coriandru
- servește 2 ca starter
- Puțin efort
Aceste fritjere cu morcovi, chimen și feta sunt un starter delicios de auriu și crocant, pe care vegetarienii și cei care mănâncă carne deopotrivă îl vor îndrăgi. Se serveste cu iaurt din plante si salata.
Ingrediente
- iaurt grecesc 0% grăsime 4 linguri
- coriandru 2 linguri, tocate
- făină auto-crescătoare 4 linguri
- chimen măcinat 1 lingura
- ou 1 mediu
- morcovi 125 g, ras grosier
- ceapă 1 mic, feliat fin
- feta 50g, maruntita
- ulei vegetal
- turte încălzite sau o mână de salată
- frunze a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Amestecați iaurtul și coriandru. Condimentați și lăsați deoparte.
-
Pasul 2
Pasul 2
Amestecați făina, chimenul, oul și 2 linguri de apă într-un castron până când obțineți un aluat fin și gros. Se amestecă morcovii, ceapa, feta și un strop de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.
-
Pasul 3
Pasul 3
Încinge 1-2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă. Pune cu lingură din aluat în tigaie, se aplatizează puțin cu dosul lingurii și se gătește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt fierte și aurii. Serviți fritjelii fierbinți cu iaurt cu ierburi, pâine și salată.
Informatii nutritionale
- Kcals 291
- Gras 16.2g
- Carbohidrați 24.8g
- Fibră 2.5g
- Proteină 13g
- Sare 1.05g