Skip to content

Tipul bucătăriei:

Morcovi, chimen și feta cu iaurt de coriandru

Morcovi, chimen și feta cu iaurt de coriandru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2 ca starter
  • Puțin efort

Aceste fritjere cu morcovi, chimen și feta sunt un starter delicios de auriu și crocant, pe care vegetarienii și cei care mănâncă carne deopotrivă îl vor îndrăgi. Se serveste cu iaurt din plante si salata.


Ingrediente

  • iaurt grecesc 0% grăsime 4 linguri
  • coriandru 2 linguri, tocate
  • făină auto-crescătoare 4 linguri
  • chimen măcinat 1 lingura
  • ou 1 mediu
  • morcovi 125 g, ras grosier
  • ceapă 1 mic, feliat fin
  • feta 50g, maruntita
  • ulei vegetal
  • turte încălzite sau o mână de salată
  • frunze a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Amestecați iaurtul și coriandru. Condimentați și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Amestecați făina, chimenul, oul și 2 linguri de apă într-un castron până când obțineți un aluat fin și gros. Se amestecă morcovii, ceapa, feta și un strop de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Încinge 1-2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă. Pune cu lingură din aluat în tigaie, se aplatizează puțin cu dosul lingurii și se gătește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt fierte și aurii. Serviți fritjelii fierbinți cu iaurt cu ierburi, pâine și salată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 291
  • Gras 16.2g
  • Carbohidrați 24.8g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 13g
  • Sare 1.05g
#Morcovi #chimen #și #feta #iaurt #coriandru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *