Tipul bucătăriei:
Morcovi glazurati cu cimbru
- serveste 6
- Uşor
O glazură simplă cu ierburi transformă umilul morcov într-o garnitură care să se potrivească cu orice friptură. Gatiti pana cand sucurile de unt se caramelizeaza cu zaharul pentru a da feliilor de morcov un aspect lucios superb. Zahărul scoate în evidență dulceața naturală a legumelor. Un strop de cimbru este tot ce au nevoie.
Faceți această rețetă de morcovi glazuți cu cimbru, apoi încercați mai multe rețete de morcovi, cum ar fi morcovii noștri glazurați cu miere.
Ingrediente
- morcovi 750 g, feliate
- unt 25 g
- auriu sau tos sau zahăr 2 lingurite
- cimbru sau frunze din 4 crengute
Metodă
-
Pasul 1
Puneți morcovii, untul, zahărul și cimbrul într-o tigaie mare, puțin adâncă, cu capac. Se condimentează, apoi se adaugă apă pentru a ajunge la jumătatea morcovilor.
-
Pasul 2
Aduceți la fiert, acoperiți și gătiți până când morcovii sunt aproape fragezi, aproximativ 3-5 minute. Dati focul, scoateti capacul si gatiti pana se evapora tot lichidul si morcovii sunt glazurati.