Tipul bucătăriei:
Mormăie paneer
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Mutter paneer este un curry tradițional din nordul Indiei. Textura de mazăre proaspătă stă bine pe paneer, dar și congelată este bună. Acesta poate fi gata în doar 30 de minute și nu veți simți că ați ratat, chiar dacă este vegetal. Serviți-l ca curry cu niște naan sau orez.
Faceți această rețetă de mutter paneer pentru o cină reconfortantă, apoi verificați ușor spanac, năut și curry de cartofialoo gobi mattar, saag chana masala și altele retete vegetariene de curry.
Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- ulei
- paneer 450 g, cuburi
- ghimbir Bucata de 5 cm, rasa
- chimen măcinat ½ linguriță
- curcumă 1 lingura
- coriandru 1 lingura
- praf de ardei iute 1 lingura
- roșii feliate tavă de 400 g
- mazăre 200 g (greutate păstaie) proaspăt sau congelat
- garam masala 1 lingura
- coriandru o grămadă mică
- naan sau roti sau orez a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul la 1/2 cm adâncime într-o tigaie până când este fierbinte și un cub de paneer va sfârâi când îl adaugi. Prăjiți panoul până când începe să devină maro la margini. Nu exagerați, altfel se va topi și aveți grijă deoarece uleiul va scuipa. Scoateți brânza și scurgeți-o pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 2
Scoateți uleiul și apoi puneți tigaia din nou pe foc.Adăugați ghimbirul, chimenul, turmericul, coriandru măcinat și praf de ardei iute și prăjiți totul timp de un minut până sfârâie condimentele.Adăugați roșiile din conserva, despărțiți-le cu o lingură și fierbe totul timp de 5 minute. Adăugați mazărea și fierbeți încă 5 minute, apoi adăugați paneerul și garam masala și condimentați bine. Serviți cu naan, roti sau orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 563
- Gras 21.1g