Skip to content

Tipul bucătăriei:

15510

Nasi goreng cu ouă poșate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Nasi goreng este orezul prajit indonezian, aromat cu sos dulce de soia. Adăugați un ou poșat și aveți o masă grozavă, rapidă, la mijlocul săptămânii, pentru doi.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • ardei iute roșu 2, mărunțit
  • eşalotă 4, feliate fin
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • morcov 1 mare, decojit și tăiat julien
  • ciuperci de castan 150 g, feliate
  • orez basmati gata fiert pachet de 250 g
  • zahar brun 2 lingurite
  • sos de soia 1 lingura
  • Sos asiatic chilli 2 linguri, plus suplimentar pentru servire
  • coriandru 1/2 o grămadă mică, tocată
  • ouă 2, braconate sau prăjite pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă sau într-un wok. Gatiti ardeiul iute, salota, usturoiul, morcovul si ciupercile timp de 3-4 minute. Adăugați orezul și gătiți încă 2 minute, rupându-l pe măsură ce se gătește. Se amestecă zahărul brun cu soia de soia și cu ardei iute până se dizolvă, apoi se amestecă prin orez. Se amestecă coriandru.

  • Pasul 2

    Împărțiți orezul în două boluri apoi acoperiți fiecare cu un ou poșat sau prăjit și presărați mai mult sos chilli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 394
  • Carbohidrați 51.4g
  • Proteină 13.6g
  • Gras 15g
  • Sare 2.9g
  • Fibră 4g
#Nasi #goreng #ouă #poșate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *