Tipul bucătăriei:
Nasi goreng cu ouă poșate
- serveste 2
- Uşor
Nasi goreng este orezul prajit indonezian, aromat cu sos dulce de soia. Adăugați un ou poșat și aveți o masă grozavă, rapidă, la mijlocul săptămânii, pentru doi.
Ingrediente
- ulei de masline
- ardei iute roșu 2, mărunțit
- eşalotă 4, feliate fin
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- morcov 1 mare, decojit și tăiat julien
- ciuperci de castan 150 g, feliate
- orez basmati gata fiert pachet de 250 g
- zahar brun 2 lingurite
- sos de soia 1 lingura
- Sos asiatic chilli 2 linguri, plus suplimentar pentru servire
- coriandru 1/2 o grămadă mică, tocată
- ouă 2, braconate sau prăjite pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă sau într-un wok. Gatiti ardeiul iute, salota, usturoiul, morcovul si ciupercile timp de 3-4 minute. Adăugați orezul și gătiți încă 2 minute, rupându-l pe măsură ce se gătește. Se amestecă zahărul brun cu soia de soia și cu ardei iute până se dizolvă, apoi se amestecă prin orez. Se amestecă coriandru.
-
Pasul 2
Împărțiți orezul în două boluri apoi acoperiți fiecare cu un ou poșat sau prăjit și presărați mai mult sos chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 394
- Carbohidrați 51.4g
- Proteină 13.6g
- Gras 15g
- Sare 2.9g
- Fibră 4g
#Nasi #goreng #ouă #poșate