Tipul bucătăriei:
Omletă cu ghimbir, ceapă primăvară și ciuperci
- serveste 1
- Uşor
Această rețetă rapidă și ușoară de omletă cu ghimbir, ceapă primăvară și ciuperci face o masă rapidă la mijlocul săptămânii pentru unul
Ingrediente
- ulei de susan
- ulei de arahide
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- ghimbir Bucata de 3 cm, decojită și tăiată în bețe de chibrit
- ceapa verde 3, albul și verdele separat
- ciuperci shiitake 85 g, feliate
- ouă 3
- seminte de susan 2 lingurite
- coriandru ½ o grămadă mică
- kejap manis sau sos sriracha a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură din fiecare ulei într-o tigaie antiaderență mică, apoi se adaugă cea mai mare parte din ardeiul iute, tot ghimbirul și ceapa albă. Se prăjește timp de un minut până când ghimbirul începe să se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile și cea mai mare parte din ceapa verde. Se prăjește încă 1-2 minute până când ciupercile devin aurii.
-
Pasul 2
Bateți ouăle cu 1 linguriță de semințe de susan și puțină sare. Se reduce focul tigaii si se amesteca ouale timp de un minut, apoi se lasa 4-5 minute, pana aproape se fixeaza. Se împrăștie peste semințele de susan rămase și se aruncă sub un grătar fierbinte pentru a termina.
-
Pasul 3
Adăugați coriandru în mijlocul omletei, împrăștiați peste ardeiul iute și ceapa primăvară rămase, pliați peste coriandru și răsturnați-l pe o farfurie – sau mâncați direct din tigaie. Serviți cu kejap manis și sos sriracha.
Informatii nutritionale
- Kcals 364
- Gras 27g
- Saturate 6.4g
- Carbohidrați 5.5g
- Fibră 3.4g
- Proteină 23.2g
- Sare 0,6g