Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de omleta cu sufleu cu dovlecei

Omletă cu sufleu de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Uşor

Această rețetă de omletă cu sufleu de dovlecei este foarte ușoară, gata în mai puțin de 30 de minute și are doar 350 de calorii, dar totuși are un gust delicios. Credem că este masa perfectă la mijlocul săptămânii pentru unul


Ingrediente

  • unt
  • dovlecel 1 mediu, ras
  • ceapa verde 2, tocate fin
  • ulei de masline
  • ouă 2, separate
  • parmezan sau Grana Padano (sau alternativă vegetariană) 1 lingura, ras
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește puțin unt într-o tigaie antiaderentă, se adaugă dovleceii și ceapa primăvară și se fierbe până când dovleceii sunt foarte moale și s-a gătit apa. Se condimentează și se scoate din tigaie.

  • Pasul 2

    Bateți gălbenușurile cu 1 lingură de apă într-un bol și asezonați. Albusurile se bat pana formeaza varfuri moi si se unesc in galbenusurile de ou, pastrand cat mai mult aer.

  • Pasul 3

    Adăugați mai mult unt în tigaie, apoi adăugați ouăle. Gatiti usor pana se fixeaza baza, adaugati amestecul de dovlecei si presarati peste parmezan. Rabatați și continuați să gătiți câteva minute până când centrul tocmai s-a întărit. Se serveste cu o salata verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 350
  • Gras 27.6g
  • Saturate 11.8g
  • Carbohidrați 3.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 21.1g
  • Sare 0,8g
#Omletă #sufleu #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *