Tipul bucătăriei:
Omleta lui Cheat Arnold Bennett
- serveste 2
- Uşor
Bechamelul gata preparat este un truc de geniu pe care trebuie să îl aveți în dulap, deoarece vă oferă o comandă rapidă către o mulțime de mese reconfortante, cum ar fi mac ‘n’ branza, plăcintă cu pește sau această omletă de lux.
Ingrediente
- eglefin afumat 200 g
- lapte sau apă pentru braconaj
- sos bechamel gata preparat 250 g
- pătrunjel tocat pentru a face 1 lingura
- unt pentru prăjit
- ouă 4, usor batut si asezonat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grătarul. Puneți eglefinul într-o tigaie în care să se potrivească destul de bine și acoperiți doar cu lapte sau apă. Aduceți la fiert ușor, acoperiți și gătiți timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Ridicați eglefinul și fulgerați-l, aruncând orice piele și os.
-
Pasul 3
Se încălzește ușor bechamelul și se amestecă pătrunjelul și eglefinul.
-
Pasul 4
Topiți un buton de unt într-o tigaie medie antiaderentă și adăugați ouăle, lăsați să se întărească puțin și apoi trageți în părțile laterale ale omletei, astfel încât orice ou nefiert să se reverse și să se așeze pe margine. Gătiți până când blatul este aproape așezat, apoi puneți cu lingura amestecul de eglefin. Gratar pana se rumeneste partea de sus. Se serveste cu o salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 472
- Carbohidrați 6.6g
- Proteină 38.6g
- Gras 32.2g
- Sare 3.5g
- Saturate 15.3g
- Fibră 0,5g