Skip to content

Tipul bucătăriei:

Orecchiette de cârnați crocanți

Orecchiette de cârnați crocanți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Căutați cârnați care sunt deja bine condimentați, astfel încât să aveți nevoie doar de câteva ingrediente suplimentare (inclusiv semințe de fenicul foarte importante) pentru a alcătui o farfurie consistentă cu alimente


Încercați această rețetă orecchiette de cârnați, adaptată din Posh Pasta de Pip Spence, apoi verificați coacerea pastei de cârnați și mai multe rețete orecchiette. Puteți schimba cavolo nero cu varză sau spanac, iar lintea cu fasole de haricot sau cannellini.

Ingrediente

  • cârnați de porc 3
  • fulgi de chilli uscat ¼ linguriță, zdrobită, plus extra de servit
  • semințe de fenicul 1 linguriță
  • lămâie ½, numai coajă rasă, plus extra pentru servire
  • ulei de masline 1 lingură
  • orecchiette 200g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cavolo nero 100g, frunze rupte din tulpini și tăiate mărunt
  • linte maro sau verde gătite în prealabil 100g, scurs
  • roșii uscate la soare în ulei 40g (greutate scursă), tocat
  • stoc fierbinte de pui 150ml

Metodă

  • Pasul 1

    Strângeți cârnații din piei într-un castron și presărați fulgi de ardei iute, semințe de fenicul și coaja de lămâie. Se amestecă totul și se pune la o parte.

  • Pasul 2

    Puneți o tigaie mare la foc mediu, apoi adăugați amestecul de ulei și cârnați. Se prăjește, rupându-l cu o lingură de lemn în bucăți mici, timp de 5-10 minute sau până când este crocant și auriu. Scoateți pe o farfurie cu o lingură cu fante, lăsând în urmă orice grăsime pentru mai târziu și lăsați-o pe o parte.

  • Pasul 3

    Gatiti orecchiette intr-o tigaie mare de apa clocotita, sarata, urmand instructiunile pachetului.

  • Pasul 4

    În timp ce orecchiette gătește, puneți tigaia înapoi pe plită și adăugați usturoiul. Se adaugă cavolo nero și se prăjește 1-2 minute. Se împrăștie peste linte și roșii uscate la soare și se aruncă împreună. Se toarnă bulionul fierbinte.

  • Pasul 5

    Scurgeți orecchiette, rezervând o cană de apă de gătit și adăugați în tigaie cu amestecul de cârnați.

  • Pasul 6

    Aruncați împreună, cu puțin din apa rezervată pentru paste, dacă este necesar, și condimentați după gust. Se pune lingura în boluri de servit, se rade peste puțină coajă de lămâie și se presară cu fulgi de ardei iute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 644
  • Gras 16.1g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 89,9g
  • Zaharuri 12.2g
  • Fibră 11.4g
  • Proteină 29g
  • Sare 1.1g
.
#Orecchiette #cârnați #crocanți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *