Tipul bucătăriei:
Orecchiette de creveți cu busuioc și unt de creveți
- serveste 2
- Uşor
Încercați acest fel de mâncare cu paste de 15 minute pentru o idee distractivă impresionantă atunci când aveți oaspeți neaștepți
Orecchiette, care înseamnă „urechi mici”, este o pastă din sudul Italiei, a cărei formă de ceașcă este perfectă pentru a ține sosuri de paste. Aici orecchiette este gătită atât de simplu cu usturoi, busuioc, unt de creveți și un strop de lămâie.
Ingrediente
- orecchiette 150 g
- unt 50 g
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- creveți cruzi curățați 150 g
- busuioc o mână de frunze, mărunțite
- lămâie un strop de suc
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți orecchiette urmând instrucțiunile de pe pachet. Topiți untul într-o tigaie și sfârâiți usturoiul pentru câteva minute. Puneți creveții și gătiți până devin roz. Scurgeți bine pastele și amestecați-le cu untul de creveți, busuioc și un strop de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 508
- Gras 22.4g
- Saturate 13.3g
- Carbohidrați 57,6g
- Fibră 2.5g
- Proteină 22.7g
- Sare 0,79g
#Orecchiette #creveți #busuioc #și #unt #creveți