Tipul bucătăriei:
Orecchiette de primăvară într-o oală
- serveste 4
- Uşor
Paste și sos toate gătite într-o oală? Sună nebun, dar funcționează! Încearcă în seara aceasta rețeta de orecchiette primavera a Sabrinei Fauda-Rôle (luată din cartea ei, One-Pot Pasta)
Reteta adaptata din Paste One-Pot: de la oală la farfurie în mai puțin de 30 de minute de Sabrina Fauda-Rôle (7,99 GBP, Hardie Grant)
Ingrediente
- orecchiette 250 g
- brocoli 200 g, tăiate buchetele
- fasole lată 150 g de păstăi duble
- fasole verde 150 g, tăiate în lungimi de 1 cm
- usturoi 2 cuișoare, feliate foarte subțiri
- ceapă 1 mică, feliată foarte subțire
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- ulei de masline 2 linguri
- cremă unică 200 ml
- cub de supa de legume 1, sfărâmat
- parmezan (sau alternativă vegetală) așchii de servit
Metodă
-
Pasul 1
Pune toate ingredientele (nu parmezanul) într-o cratiță mare, în ordinea indicată, cu 750 ml apă, 1 linguriță sare și piper negru măcinat.
-
Pasul 2
Gatiti aproximativ 15 minute la foc mediu, amestecand pana se reduce la un sos. Se servesc cu așchii de parmezan.
#Orecchiette #primăvară #întro #oală