Tipul bucătăriei:
Orez cauli spaniol
- serveste 4
- Uşor
Acest orez cauli spaniol rapid și ușor este gata în doar 20 de minute, dar este plin de aromă – o masă super simplă la mijlocul săptămânii pentru familie
Ingrediente
- ulei de masline
- chorizo 100 g, tăiate cubulețe
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ardei rosii prajiti dintr-un borcan 2, taiat cubulete
- orez cu conopida 400 g
- creveți cruzi decojiti 190 g
- paprika o ciupitura
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjește chorizo-ul până devine auriu și crocant, apoi se adaugă usturoiul și ardeii roșii copți și se fierbe încă un minut. Se varsa intr-o punga de orez cu conopida si un pachet de creveti cruzi curatati, cu un praf de boia. Se condimentează și se prăjește până când creveții sunt roz, iar boabele de conopidă sunt fragede. Se amestecă pătrunjel tocat cu frunze plate pentru a servi.
#Orez #cauli #spaniol